tirsdag 10. februar 2009

Sammendrag fra dag 8: 09;02.2009

En kort natt avloeses av en lang kjoeretur I retning Lake Nakuru National Park. Det er tid for safari. For foerste gang siden vi kom, er vi paa vei ut av bykaoset I Nairobi. Nairobi som omraade er veldig stort. Det tar ca en halvtime aa komme seg ut I mer landlige og roligere omgivelser. Stadig flere esler dukker opp ettersom vi forsvinner ut I ingenmannsland. Og fullstendig ute av det blaa, blir vi alle maapende vitner til et av naturens store underverker: The Great Rift Valley.

Et massiv dalsystem som strekker seg 6000 km igjennom Afrika og inn i midtoesten. Populaert kalt livets vugge, ettersom menneskerester datert 2 millioner aar tilbake har blitt funnet her. Veien ned til selve dalen er kronglete, med manglende autovern der det aller helst burde vaert siden veien er bygd inn I en fjellside som kaster seg flere hundre meter rett ned I avgrunnen. En lastebil liggende nede I fjellsiden vitner om at det ikke alltid like bra med de som vaager seg utfor.

Nede I dalen skyter en rekke fjell I vaeret og hoeydepunktet blir Mt.Longonot, en vulkan som strekker seg 2777 m.o.h. Vulkanens krater har en diameter paa ca. 5 kilometer.

Etterhvert som vi forsvinner lenger innover I dalen, begynner en del morsomme dyr aa opptre langs veikanten. Sebraer,bavianer og gazeller skimtes her og der og gir oss et inntrykk av hvor vi er paa vei.

Vi stopper hos en Ebony-forhandler I en liten landsby. En hel sal bestaaende av usedvanlig vakre og vellagde figurer I alle slags former og stoerrelser velter mot oss. Her er det mye fristende! Jeg blir med en selger I bakgaarden - han vil vise meg hvordan figurene lages. For haand og med stor presisjon skjaeres figurer saa store som en fullvoksen mann ut av massive ebony-stammer. Arbeidet tar ca. 3-4 maaneder med lange dager, avhengig av stoerrelsen paa figuren.

Det finnes en klesbutikk paa stedet. Jeg gaar freidig inn, og kommer ut med et full tog matchende khaki-sett bestaaende av vest, shorts og hatt. Jeg er naa klar for bushen.

Lake Nakuru National Park moeter oss med en svak bris og god sol. Vi har ikke foer kjoert gjennom porten til parken foer de foerste dyrene moeter oss med vennlighet: Gazeller, impalaer, elaner, vortesvin, sebraer, boeffler, bavianer, vannbukker, pelikaner, gribber, og en rekke andre fugler, vandrer bedagelig rundt I sine naturlige omgivelser uanfektet av en Toyota Hiace som putrer gjennom skog og mark. Vi stopper ved bredden av selveste Lake Nakuru og gaar ut. Det er en spesiell opplevelse aa staa saa tett oppi og omringet av en slik fauna. Tusener paa tusener av pelikaner og gribber flyr omkring oss, og en og annen mysende vannbukk ofrer oss et blikk mens vi staar der pale og beundrende.

Vi naar hotellet I god tid, og etter et par timers avslapning og utpakking bearer det videre ut I bushen. Hiacen brummer godt paa humpete grusveier, men dyrene lar seg allikevel ikke skremme. Det naermer seg kveld, og det er virkelig naa de fleste dyrene viser seg: Hvite neshorn, loever og giraffer titter frem, og vi er alle en smule gira.

Det viser seg at hotellet vi bor paa ikke er saa isolert fra dyrene I parken utenfor: En gjeng bavianer tar seg inn paa omraadet. Ola er kjapt ute med kameraet. En ekstra frekk sjefsbavian tar seg inn paa et rom med aapen doer og stjeler litt snacks. Paa vei inn i neste rom greier vi aa jage den bort, med familien paa slep.

En begivenhetsrik dag, med noen gode timer I bushen, avsluttes ved at jeg og Joergen deler en solid dobbeltseng med en solid dobbeltdyne.

En rekke dyreskrik og broel skjaerer igjennom den kjoelige kveldslufta I det vi alle faller I soevn.

Alexander:)

1 kommentar:

  1. bare så du vet det så følger vi med jørgen:) pelikaner og vannbøfler:) ikke akkurat sarp nei... nyt videre i varmen.. her er 10minus og masse snø.. til fredag er det aketur i korketrekkern.. si yu .. Lasse Roger

    SvarSlett